|
Oprawa graficzna forum... |
| Autor |
Wiadomość |
MarYo

Sieć: Bater (Fiołków 2i8)
Wiek: 27 Dołączył: 19 Mar 2006 Posty: 129 Skąd: Fiołków 8
|
Wysłany: 2006-03-22, 15:21 Oprawa graficzna forum...
|
|
|
Tak sobie patrze i myślę, iz fajnie byłoby troszkę poprawić stronę graficzną tego forum. Nie chodzi o kolorystykę, a raczej o zmianę banera na górze na jakiś bardziej przyciągający oko. Jak coś to mogę się zaoferować i pomóc w tym zakresie. O ile większość uzna (a zwłaszcza Admin), że to dobry pomysł. Jeśli nie to do kosza z tym tematem...
A oto moja szybka przykładowa propozcyja (powstała w jakieś 15minut)...
Może ktoś ma jakieś sugestie, lub jakiś pomysł... |
|
|
|
 |
Kamilo

Zaproszone osoby: 5
Wiek: 22 Dołączył: 19 Mar 2006 Posty: 72 Skąd: Karmańskie
|
Wysłany: 2006-03-22, 16:01
|
|
|
| Mi sie podoba |
|
|
|
 |
Monisia87

Zaproszone osoby: 29
Sieć: Bater Rullez
Wiek: 21 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 415 Skąd: Fiołków 8
|
Wysłany: 2006-03-22, 16:03
|
|
|
OoOooo jo nie wiedziala ze mom takiego zdolnego sasiada
Mi tez sie podoba
Jestem na TAK
|
_________________ ''Nikt nie wie nawet sasiedzi co we mnie siedzi tylko tych ludzi garstka"
 |
|
|
|
 |
Chkn

Sieć: Zemsta Sithów
|
Wysłany: 2006-03-22, 16:18
|
|
|
| Gdzie ten banner, chce zobaczyć. |
_________________ BASS IS BOSS
www.nnm.ru
 |
|
|
|
 |
shoovarek1

|
Wysłany: 2006-03-22, 16:20
|
|
|
No calkiem niezłe, może ktoś jeszcze coś stworzy a jak nie to bardzo możliwe że damy to na górę
Jesli ktoś sie zedecyduje na wykonanie czegoś podobnego to proszę w tych samych wymiarach co MarYo i wstqwic to tutaj. |

Gość powiedz innym o www.karmanskie.bo.pl |
|
|
|
 |
gazomil

|
Wysłany: 2006-03-22, 16:33
|
|
|
Admin - brakuje takiego małego czegoś???
Czasami na dole stronki jest napis IDZ DO GÓRY gdy klikna zaro żech jest na wierchu
zarozki bedzie mie boloł palec od tego przewijania
pisza jeszcze roz bo terozki znaloz odpowiednie miejsce |
|
|
|
 |
shoovarek1

|
Wysłany: 2006-03-23, 11:09
|
|
|
| Chkn napisał/a: | | Gdzie ten banner, chce zobaczyć. |
Jest w pierwszym poście, jesli sie nie pokazuje to tu masz link: http://img123.imageshack....iebanerm3dg.jpg
Mimo ze ta jest calkiem ok to dalej czekam na jakies inne prace, może ktos (Chkn ?) zrobi cos jeszcze lepszego a może MarYo znajdzie jeszcze chwile i cos wyskrobie Nie daje konkretnych wytycznych, ważne tylko żeby kojarzyło sie z Karmańskim, była tam nazwa forum i wymiary powinny wynosić mniej więcej wynosić tyle co w bannerku MarYo.
| gazomil napisał/a: | Admin - brakuje takiego małego czegoś???
Czasami na dole stronki jest napis IDZ DO GÓRY gdy klikna zaro żech jest na wierchu
zarozki bedzie mie boloł palec od tego przewijania
pisza jeszcze roz bo terozki znaloz odpowiednie miejsce |
To nie ten temat ale niech Ci będzie: na dole forum pod nazwą działu "Kosz" jest taka ikonka:
Po kliknięciu stronka przeskakuje na samą górę. Możesz też uzyć klawiszy na klawiaturze "Page Up", ""Page Down", "Home" i "End". |
|
|
|
 |
Chkn

Sieć: Zemsta Sithów
|
Wysłany: 2006-03-23, 20:51
|
|
|
| No spoko, widać wcześniej mi sie nie wyświetlało, no ale teraz widzę... Dobra robota, wygląda nieźle! |
_________________ BASS IS BOSS
www.nnm.ru
 |
|
|
|
 |
PYPEL

Zaproszone osoby: 3
Sieć: neostrada
Wiek: 21 Dołączył: 19 Mar 2006 Posty: 121 Skąd: Karmańskie TOWN
|
Wysłany: 2006-03-24, 13:07
|
|
|
no banerek elegancki :):) fajno sprawa |
_________________ + JEŚLI NIE WIESZ O CO CHODZI, CHODZI O PIENIĄDZE ALBO DUPE WIEDZIEĆ NIE ZASZKODZI +
 |
|
|
|
 |
shoovarek1

|
Wysłany: 2006-03-24, 13:33
|
|
|
Ok, skoro innych propozycji nie ma to dajemy bannerek na górę, a autorowi ( MarYo ) oczywiscie należą sie podziekowania i ranga V.I.P. Chyba ze nie chcesz to prosze o kontakt |

|
|
|
 |
MarYo

|
Wysłany: 2006-03-24, 15:58
|
|
|
Dzięki.
Heh, a ja właśnie dziś rano korzystając z wolnej chwili, zacząłem jeszcze szybciutko robić nieco rozbudowaną wersję poprzedniego banerka. Nie wiem jednak czy to już nie za dużo tej grafiki, może i tak. Oczywiście można to pomniejszyć, pomodyfikować itd - chodzi raczej o koncepcję. Wyglądałoby to mniej więcej tak:
Robione tak troche na szybko, więc idealnie nie wyszło. Ponadto wymagało by to drobnych zmian w kodzie tabelek strony... Nie wiem, może nie ma sensu bardziej kombinować |
|
|
|
 |
shoovarek1

|
Wysłany: 2006-03-24, 16:03
|
|
|
Podrzuć mi to na maila (shoovarek1@gmail.com) jak znajdziesz czas to zajme sie tym za pare dni |

|
|
|
 |
Monisia87

Zaproszone osoby: 29
Sieć: Bater Rullez
Wiek: 21 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 415 Skąd: Fiołków 8
|
Wysłany: 2006-03-24, 17:24
|
|
|
heh BArdzo mi sie podoba ten nowy baner a ten parking to ten nasz spod bloQ ? |
_________________ ''Nikt nie wie nawet sasiedzi co we mnie siedzi tylko tych ludzi garstka"
 |
|
|
|
 |
MarYo

|
Wysłany: 2006-03-24, 19:59
|
|
|
| shoovarek1 napisał/a: | Podrzuć mi to na maila (shoovarek1@gmail.com) jak znajdziesz czas to zajme sie tym za pare dni |
Hmmm, wiesz problem z poprawkami kodu nie jest znaczący. Już to testowałem jak widać na zrzucie ekranu, więc w sumie nie było by się specjalnie czym zajmować. Kwestia tylko tego czy większość jest za drugą opcją czy zostajemy przy aktualnej. Właśnie zauważyłem, że tę drugą musiałbym nieco zmniejszyć (część zachodzącą na phpBB_logo) gdyż po zalogowaniu pojawia się po prawej stronie pod banerem avatar i by sie forum rozjechało.
Mogę nad tym popracować, ale muszę wiedzieć, czy jest sens...
| Monisia87 napisał/a: | heh BArdzo mi sie podoba ten nowy baner a ten parking to ten nasz spod bloQ ? |
Ciesze się. Tak, to nasz parking.
Od lewej:
- przejście dla pieszych do dawnej 30tki,
- aktualna 30tka,
- parking na Fiołków 8,
- osiedlowe skrzyżowanie pomiędzy Fiołkami a Magnolii.
Niestety fajnych fotek inny rejonów Karmanskiego póki co nie posiadam... |
|
|
|
 |
shoovarek1

|
Wysłany: 2006-03-24, 20:07
|
|
|
| MarYo napisał/a: | | Właśnie zauważyłem, że tę drugą musiałbym nieco zmniejszyć (część zachodzącą na phpBB_logo) gdyż po zalogowaniu pojawia się po prawej stronie pod banerem avatar i by sie forum rozjechało. |
Z tym akurat nie ma problemu, avatar nie musi byc pokazywany nigdzie poza postami i profilem usera.
Niech sie wypowiedzą inni, czy wolą tak jak jest teraz czy tak jak na screenie który MarYo wkleił wyżej. |

|
|
|
 |
|
|