Strona Główna -=Karmańskie=-
Forum mieszkańców Karmańskiego

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Co by tu zmienić?
Autor Wiadomość
Voyyt 

Wysłany: 2006-03-22, 02:13   Co by tu zmienić?

No to odgrzewom kotleta jeszcze roz!! Miło by bylo jak by kazdy napisoł co by zmienil, naprawił, przestawił, przesunął, przekrecił, przemalował na osiedlu!

Na temat batera prosze sie nie wypowiadac! bo juz zostało nam wysmienicie wyjasnione w znakomity sposob z perspektywy naukowo-badawczej (dostarczono nawet wyniki gruntownych badan) co udowodniło i obaliło mit o tym ze z dyskietki 3,5'' internet nie moze byc udostepniany!! :!: :prosze: :prosze: :spoko: Kto jeszcze ma watpliwosci odsyłam na DISCOVERY "MythBusters-bater.net" :-D

Jo osobiscie bych poszezył ta droga z czarnego lasu bo o 15 tworza sie korki prawie od tesco! (a w tym czasie duzo ludzi wraco autobusem i kwitnie w nich). Poza tym mogli by postawic jakis skate park na terenie szkoły albo nawet poza (+jakies ławeczki i takie tam pierdoły ala sztuczne kwiotki)

teraz czekom na wasze opinie i zmiany na ten temat

dusza sie

3tR 

Wysłany: 2006-03-22, 09:22   

Jak zech jush pisol : brakuje sklepu nocnego :mrgreen: , mogli by tysh zrobic ta droga za plotem z budy tam kolo bacholu szlo by przejechac autem itp, cos w stylu Statuy Wolnosci by sie przidalo :-D - nie no zarcik i ta droga co idzie od Lewiatana do Basenu przeciesh tam jest Ku*wa dziura na dziurze ze tak powjem irytuja mnie te nierównosci ulicy od razu na mysl nauwaja mi sie wladze miasta .

Illmindmuzik! 

Wysłany: 2006-03-22, 10:09   

a jo by se jeszce ze 3 izby w doma wybudowol !

f2crew

MarYo 

Sieć: Bater (Fiołków 2i8)
Wysłany: 2006-03-22, 11:31   Re: Co by tu zmienić?

No i to się nazywa dobrze założony temat :)

Voyyt napisał/a:
Na temat batera prosze sie nie wypowiadac! bo juz zostało nam wysmienicie wyjasnione w znakomity sposob z perspektywy naukowo-badawczej (dostarczono nawet wyniki gruntownych badan) co udowodniło i obaliło mit o tym ze z dyskietki 3,5'' internet nie moze byc udostepniany!! :!: :prosze: :prosze: :spoko: Kto jeszcze ma watpliwosci odsyłam na DISCOVERY "MythBusters-bater.net" :-D

:twisted: :spoko:

Cytat:
Jo osobiscie bych poszezył ta droga z czarnego lasu bo o 15 tworza sie korki prawie od tesco! (a w tym czasie duzo ludzi wraco autobusem i kwitnie w nich). Poza tym mogli by postawic jakis skate park na terenie szkoły albo nawet poza (+jakies ławeczki i takie tam pierdoły ala sztuczne kwiotki)

A najlepiej niech ta DTŚka już nam tu zrobią z bezposrednim zjazdem do centrum zarządzania światem czyli pod rolbex ;-) Myślę, że to by ostatecznie zlikwidowało korki :)

Poza tym, dodałbym ze dwie porządne knajpki na osiedlu lub w jego okolicach. Jakąś pizzerię, usunął ze ścian wszelakie grafitti nie mających znamion sztuki. Powiększył parkingi (a najlepiej wybudował piętrowy nad albo pod rolbexem), na nowo wybudował chodniki, aby były tam gdzie ludzie chodzą, a nie tam gdzie ktoś wymyślił, że powinny być. Nadmiar śniegu z okolicy powinniśmy eksportować do Afryki i wszędzie tam gdzie ludziom wody nie dostatek, a nie wywozić na niby odludzia uniemożliwiając poślizganie się autem na śniegu (patrz uroczysko) ;/

A najważniejsze to sprowadziłbym na Karmanskie w trybie przyspieszonym wiosnę, najlepiej z uni europejskiej (np z Hiszpanii) ;)

Na razie tyle...

CzaHH 

Wysłany: 2006-03-22, 12:06   

Zamiat skrzyzowania koło mcdonalda, zaciepnac rondo... i moze jakies ławeczki na tartan , napewno by sie przydały :)

Monisia87 

Zaproszone osoby: 29
Sieć: Bater Rullez
Wysłany: 2006-03-22, 13:17   

No to tero jo zapodom jakimis propozycjami :D
Fakt ze juz jacys madrzy ludzie zajeli sie odnowa naszego centrum zaczeli od sieni :D czerwone dachy , nowe drzwi i takie cos na scianach :D napewno to sie jakos zwie ale jo ni wim jak :D cokolwiek by to nie bylo to ladne je :D
A tak wogole to cokolwiek by nie zrobili to zawsze znajda sie takie osobniki ktorym nowe slicznie ladne i piekne osiedle przeszkadzo :]
A jezeli mam wymienic rzeczy ktore chcialabym zeby sie zmienily to:
-tak jak juz nasz kolega MarYo powiedzial ulice , chodniki przyadalo by sie odnowic poprawic , powiekszyc lub w niektorych miejscach wogole je zrobic :D np mogli by zrobic droge wylotowa spod naszej sieni pod rolbex i na droge pod szkole <czaicie ?? >
-PaRkiNg bardzo wazna sprawa poniewaz jak widze jak pod nasza sienia ludzie az bija sie o miejsca a niekiedy nawet nie ma miejsca zeby zaparkowac.
-o budkach z frytkami nie wspomne bo to LoGicZne !!
-zielen w naszej okolicy.. hmm mozna by tez o to bardziej zadbac fajnie by to wygladala jakby kazda sien miala obok < tak jak w niektorych np mojej> takie fajne mini ogrodki z kwiatkami itp..
-tak jak juz kolega Vojt wspomnial moza by zrobic jakis skate park lub poprostu miejsce gdzie mlodziez mogla by spokojnie posiedziec,pogadac bo serio nie ma kaj ze szkoly wysciepuja na hali to tez juz nudno z leksza , wiecej lawek w roznych miejscach tego CeNtrUm

zreszta bardzo wazni sa ludzie bo jezeli Administracja czy ktokolwiek zrobi cos dla nas to powinnismy to uszanowac bo im sie chyba tez nie chce caly czos robic jednego i tego samego...Kazdy moze pomoc upiekszyc nasze Osiedla... a jak ? sam wiesz najlepiej :]

uf :D
chyba to by bylo na tyle jak mi sie cos wspomni to dopisze :D

KoNIeC
The End
FiN

akinom87

Voyyt 

Wysłany: 2006-03-22, 14:18   

Albo poprawic klimat w tych co juz sa, siedzac w warce jakos sie wydaje ze oni klienta maja w doopie! I obojetnie co by nie zamowic to "nie ma"! najlepszy paradox jest taki ze mała cola kosztuje 2,50 ( ta wiecie w tych fest malutkich flaszeczkach) a Srednia ta juz 0,333l tez kosztuje 2,50! jakos mi sie wydaje ze wogole nie szanują tam klienta! a wrzos no wrzos jest taki jakis neutralny! ale siedzenia sa do dupy! chwieje sie to w te i wefte! a pozy tym wiecej niz 1h ciezko usiedziec bo poslady odmawiaja wspołpracy! :-/

dusza sie

gazomil 

Wysłany: 2006-03-22, 14:44   

Monisia87 napisał/a:
jak widze jak pod nasza sienia ludzie az bija sie o miejsca a niekiedy nawet nie ma miejsca zeby zaparkowac.

Larmo o kncek miejsca pod 4- kóła to już jest afera państwowa. Parking nawt pietrowy to dopiero po DTŚ-ce narazie mogemy ino po marzyc

Rasta 

Wysłany: 2006-03-22, 14:55   

YO! Wypuścić na osiedle wściekłe rottweiler'y tresowane na walka z policjom. Wszyndzie tam kaj jest trowa a sie nie depto posadzić Cannabis. BigUp!

lOOpa 

Zaproszone osoby: 9
Sieć: neO - 1mega :]
Wysłany: 2006-03-22, 16:41   

ja Jo zas to samo co bylo w tamtym temacie... trzeba cos z tymi garazami zrobic :) bo tak byc juz nie moze :)

Monisia87 

Wysłany: 2006-03-22, 23:04   

zauwazyl wogole ktos moj elaborat ??
Jo sie tak rozpisala a tu chyba go nikt nie zauwazyl :(
ciuu... :D

akinom87

shoovarek1 

Wysłany: 2006-03-22, 23:13   

Monisia87 napisał/a:
Jo sie tak rozpisala a tu chyba go nikt nie zauwazyl :(

Hehe, jak to sie domaga komplementa :lol:
Ładnie, ładnie, nawet Ci posłodzę i napisze ze to najlepszy post w tym temacie ;-)

A wracając do tematu to przydały by się m.in.:
- budki z jedzeniem w stylu Mr. Hamburger
- jakas pizzeria z umiarkowanymi cenami
- przynajmniej 3 x wieksza konkurencja wśród dostawców netu
- 30 x wiecej stanowisk pracy :!:

Niekoniecznie w tej kolejności.

Gość powiedz innym o www.karmanskie.bo.pl

shoovarek1

Non Phixion 

Wysłany: 2006-03-22, 23:24   

Karmańskie jest spoko. Czuje sie rodzinna atmosfere. Chodzby na wsi. Mamy basen, Maca i oczywiscie najlepszy sklep sportowy w okolicy CHEC Sport <LOL>... Nie ma co narzekać zyjemy w spokojnej okolicy. Poza tym jestesmy centrum Rudy. Mozna ze skrzyzowania na Karmanskim dotrzec w 4 strony swiata (Bytom, Halemba, Katowice, Gliwice) hehe

Monisia87 

Wysłany: 2006-03-22, 23:25   

NO co :D
Jak sa haje ze tak powiem to zauwazaja wszyscy a jak jo sie pomecza i cos napisza to tego nikt nie zauwazy...
Nie dosc ze jestem tu mam nadziej narazie jedyna dziewczyna ktora cosik sie udzielo sam otoczona przez samych facetow gadajacych Bog jeden wie o czym ale i tak starom sie gadac o tych pimpowanych samochodach choc sie na tym nie znom :]

zreszta...

niewazne...

PeaCe...

akinom87

shoovarek1 

Wysłany: 2006-03-22, 23:34   

Monisia87 napisał/a:
Nie dosc ze jestem tu mam nadziej narazie jedyna dziewczyna ktora cosik sie udzielo sam otoczona przez samych facetow gadajacych Bog jeden wie o czym ale i tak starom sie gadac o tych pimpowanych samochodach choc sie na tym nie znom

Szacuneczek za to :spoko: :prosze:
Keep up the good work :-) Koniec OT.

shoovarek1

Odpowiedz do tematu